Waarom glasvezel van Getnet?

Glasvezel van Getnet is de snelste route naar snel & stabiel internet.

Getnet past geen vraagbundeling toe. We gaan dus altijd aanleggen en niet pas als een bepaald percentage van de adressen meedoet.

We bieden een concurrerend, scherp tarief. Voor meer informatie hierover, zie onze tarieven pagina.

We werken samen met de landelijk bekende, grote serviceproviders zoals KPN. Je hebt dus ruime keuze uit professionele providers met concurrerende, landelijke tarieven.

Onze aanpak

Om ook glasvezel internet te krijgen, zijn er een aantal stappen die je moet nemen voordat je daadwerkelijk profiteert van supersnel internet.

1. Inschrijven

Om gebruik te maken van glasvezel internet, moet je je eerst inschrijven voor de aanleg van een glasvezelaansluiting.

2. Een monteur komt bij je langs

Voordat de glasvezel wordt aangelegd, komt een monteur bij je langs om te kijken waar de speciale modem, waarop de glasvezelkabel wordt aangesloten, geplaatst moet worden. Om de glasvezelkabel op de modem aan te sluiten, moet er door de buitenmuur geboord worden. Samen met de monteur kijk je op welke plek dat het beste kan.

3. Aanleg van het glasvezelnetwerk

Bij de aanleg van een glasvezelnetwerk worden de tegels uit de stoep gehaald om de kabel te leggen. Vervolgens wordt er vanaf de straat onder je tuin een tunnel naar het huis gemaakt. Hier wordt de glasvezelkabel doorheen getrokken.

4. Aansluiten van het glasvezelnetwerk

Voor deze stap moet je thuis zijn. De kabel wordt namelijk door een monteur vanuit buiten naar binnen gebracht. Dit doet hij door een gat te boren in de buitenmuur. Ook wordt de modem geplaatst.

5. Activeren van het glasvezelnetwerk

Als je daadwerkelijk aangesloten bent – en het netwerk geactiveerd is – krijg je van ons een melding. Daarna kun je een abonnement afsluiten bij een provider naar keuze.

Heb je nog meer vragen? Bekijk dan onze FAQ’s: